• Fortsatt jobbigt för A-laget

HVT fortsätter ha det jobbigt i division 2-spelet. Två resor till Alingsås innebar två nya förluster för de grönvita. I båda matcherna var inte HVT med från start och fick jobba i brant uppförsbacke. I Sörhaga-matchen hamnade HVT i ett tidigt femmålsunderläge, spelade sedan relativt jämnt i dryga 40 minuter innan hemmalaget rann ifrån i slutet och vann med nio bollar. Mot HP Alingsås var det desto jobbigare. De snabba AHK-spelarna passade inte HVT alls och hemmalaget ledde med sju bollar redan efter tio minuter och sedan växte ledningen hela tiden. I halvtid var den tolv mål stor 24–12. Hampus Hansen gjorde matchens sista mål när han fastställde slutresultatet till 45–27. 45 insläppta mål skvallrar om ett inte ha någon stor dag i försvarsspelet. På söndag kommer HP Warta till Sparbankshallen. Kanske kan HVT bryta förlustsviten då? Sörhaga HK – HVT 32–23 (15–11) Mål HVT: Hampus Hansen 5, Philip Pettersson 4, Linus Gustavsson 3, Robin Andersson 3, Ludvig Högbring 3, Kristoffer Larsson 2, Vincent Wänerstig 2, Elis Lindström. HP Alingsås – HVT 45–27 (24–12) Mål HVT: Hampus Hansen 7, William Lööw Brunell 5, Philip Pettersson 5, Linus Gustafsson 3, Robin Andersson 3, Kristoffer Larsson 2, Linus Skoog 2, Vincent Wänerstig. Seniorlag 4 dec 2022 0kommentarer
  • B-laget tog säsongens första seger

Det finns segrar som är skönare än andra. Som derbysegrar i Odenhallen. HVT spräckte förlustnollan efter 33–25 mot Falköpings AIK. B-laget stod för en stabil insats i Odenhallen och spelade stundtals en riktigt bra handboll. HVT var, i stort sett, i ledning under hela matchen. Peter Susi spelade stabilt i målet och framåt gick HVT ifrån i slutet av den första halvleken. 11–11 blev 15–12. Under de första tio minuterna av den andra halvleken pendlade ledningen mellan fem och fyra mål innan HVT kunde gå ifrån i slutminuterna och vinna med bekväma åtta bollar. Segern var HVT:s första under säsongen. Sedan tidigare hade laget även en oavgjord match borta mot Lidköping, där Kristoffer Larsson fick ställa sig i målet. Nu var Larsson bäste målskytt med sina nio mål. Falköpings AIK – HV Tidaholm B 25–33 (12–15) Mål HVT: Kristoffer Larsson 9, Vincent Wänerstig 6, Olle Ekelund 5, John Gård 4, Niklas Oskarsson 2, Filip Johansson 2, Emil Friberg 2, Alwin Olsen, Alexandro Boulos, Nils Carlsson. Seniorlag 20 nov 2022 0kommentarer
  • Tung hemmaförlust mot ÖIS

Nej, det gick inte den här gången heller. När matchen skulle avgöras var Örgryte vassare. Och Göteborgarna åkte hem med två poäng efter 25–30. Inför matchen pratade tränaren Tony Johansson med Västgöta-Bladet och konstaterade att i den senaste hemmamatchen, mot Önnerediterna, var inte HVT tillräckligt bra i de avgörande lägena. Och han hade kunnat säga precis samma sak efter hemmamatchen mot Örgryte. HVT och ÖIS följdes åt i den första halvleken och paussiffrorna visade 16–16. Då hade HVT ändå bränt tre straffar och två kontringar. I andra halvlek fortsatte HVT att missa från sjumeterslinjen. ÖIS var lite vassare i läget, lite kallare och HVT förlorade för sjätte gången i rad. HVT var bara nästan där, den här gången också. Matchen var jämnare än fem måls segermarginal, men i slutminuterna sprang ÖIS iväg när matchen var avgjord. Mest positivt i HVT: 16-årige John Gårds tre mål från kanten. Det minst positiva: Alla straffmissar. HVT – Örgryte IS 25–30 (16–16) Mål HVT: William Lööw Brunell 5, John Gård 3, Philip Pettersson 3, Linus Skoog 3, Linus Gustafsson 2, Robin Andersson 2, Hampus Hansen 2, Elis Lindström 2, Vincent Wänerstig, Martin Ström, Ludvig Högbring. Seniorlag 19 nov 2022 0kommentarer