• Kassaskåpssäker seger för A-laget mot Tibro

Två poäng, två premiärmålskyttar och en hel del positva besked. HV Tidaholm hade en bra derbykväll i Sparbankshallen när HP Tibro besegrades med 28–20. Efter en jämn inledning på matchen, där gästerna från Tibro var i ledning till 3–4 stängde HVT:s försvarsspel och målvakten Niklas Lidén igen bakåt. De grönvita gick upp till 10–4 och vägrade sedan att släppa tillbaka HP Tibro i matchen. Försvarsspelet var stabilt första halvlek igenom och Tibro tilläts bara göra 9 mål, samtidigt som HVT gjorde 17. Den andra halvleken blev lite av en transportsträcka, även om det blev en relativt ryckig sådan med många utvisningar och straffar (Benny Banarp räddade tre i rad). HVT ledde som mest med elva mål. Det blev till slut seger med åtta. Både Alwin Olsen och Alexandro Boulos gjorde sina första A-lagsmål i den grönvita tröjan. Jimmie Lindén gjorde comeback, efter att ha varit vid sidan ett antal år, och hittade målet, han också. Adam Nilsson gjorde sin första match i Sparbankshallen, efter att ha varit knäskadad (Adam gjorde dock comeback, och mål, redan i förra matchen mot IFK Karlsborg). Matchen var HVT:s sista innan jul och nyår. Den 6 januari spelas nästa match. Då ställs HVT mot HP Tibro på bortaplan. HV Tidaholm – HP Tibro 28–20 (17–9) Mål HVT: John Gård 7, Linus Skoog 6, Vincent Wänerstig 4, Martin Ström 3, Hugo Nilsson 2, Linus Gustafsson 2, Jimmie Lindén, Filip Larsson, Alwin Olsen, Alexandro Boulos. Seniorlag 15 dec 2023 0kommentarer
  • Tillbaka på vinnarspåret

HVT fick en bra start i bortamatchen mot IFK Karlsborg. Och den här gången räckte det till seger. – Vi hade hela matchen från första minuten, säger Filip Larsson i HVT efter 28–23-segern. HVT tog en tidig tremålsledning i den första halvleken borta mot IFK Karlsborg och sedan växte försprånget. I paus var HVT i ledning med fem bollar, 15–10. I den andra halvleken ökade de grönvitas grepp i matchen när HVT gick upp till 19–10 på bara några minuter. – Vi gick tillbaka till det spel vi hade i början på matchen, och det fick vi bara utdelning på i inledningen av andra. Vi hade kommandot matchen igenom, tyckte Filip Larsson, försvarsspelaren som trots allt fick ett par anfall i andra matchen, mest minnsvärt är kanske inhoppet som högernia även om det slutade med en offensiv foul... I slutet av matchen kom hemmalaget närmare, men aldrig så nära att segern var riktigt hotad. – Det blev lite rörigt på slutet, men vi visste var vi hade Karlsborg, sa Larsson. HVT är nu spelledigt, igen, till helgen. Därefter möter laget KFUM Trollhättan på bortaplan nästa söndag. IFK Karlsborg – HV Tidaholm 23–28 (10–15) Mål HVT: John Gård 7, Linus Gustafsson 6, Linus Skoog 5, Vincent Wänerstig 3, Filip Johansson 2, Jakob Johansson 2, Martin Ström 2, Adam Nilsson. IF HV Tidaholm 81 27 nov 2023 0kommentarer
  • Inställd B-lagsmatch

Ingen B-lagsmatch ikväll. Matchen mot Guldkroken skjuts upp på grund av sjukdom. IF HV Tidaholm 81 24 nov 2023 0kommentarer
  • HVT nära att sno en poäng av serieledaren

HVT hade chansen i slutsekunderna att sno en poäng av serieledarna. Men av det blev det inget. HKC 78 vann med 20–19. Ett tag in i andra halvlek såg det ut som om gästerna HKC 78 hade avgjort matchen. Bortalaget ledde med 18–12 och när HVT tog time out återstod 13 minuter att spela. HVT kom lite närmare när laget vann den efter time outen följande treminutersperioden med 3–0 och fick kontakt. När Okan Özdes och Hampus Andersson ändå gjorde 15–19 och 15–20 för gästerna såg det svart ut igen ur ett HVT-perspektiv, men matchbilden vände igen. HVT avslutade med att göra fyra raka mål, och hade bollen när 23 sekunder återstod. Då tog HVT time out igen, plockade ut målvakten och spelade sju mot sex. Läget kom, men gästernas målvakt stod ivägen. – Vi fick läget precis där vi ville, sa Linus Skoog till VB efter matchen. Tidigare under säsongen har HVT varit bra i det uppställda försvarsspelet, och det gällde även mot Countrylaget. Däremot hade de grönvita, precis som mot Guldkroken, perioder i matchen där de hade väldigt svårt att göra mål. Stort tack alla ni som kom till Sparbankshallen och stöttade laget ikväll! Den som vill se A-laget igen får vänta till den 15 december då HP Tibro kommer till Sparbankshallen. B-laget, i division 4, spelar derby mot Falköpings AIK på söndag, 19.00. Och spelar sedan hemma mot Guldkroken den 24 november. HV Tidaholm – HKC 78 19–20 (9–9) Mål HVT: Linus Skoog 7, John Gård 3, Vincent Wänerstig 3, Martin Ström 2, Linus Gustafsson 2, Filip Johansson, Tobias Johansson. IF HV Tidaholm 81 17 nov 2023 0kommentarer
  • Äntligen HVT-match igen!

Det var inte i går HV Tidaholm spelade match. Frågan är om uppehållet gjort HVT gott, eller ringrostigt? I kväll kommer HKC 78 till Sparbankshallen. Det har inte varit lätt för administrerande förbund att lägga en serie där lagen får spela matcher kontinuerligt. Tyvärr har det blivit en mindre trevlig tradition att lag dra sig ur division 3 efter att spelschemat är satt. Och det var inget undantag i höst. Derby senast Därför, och på grund av Skadevi Cup, har HVT fått vila sedan derbyt mot Guldkroken den 27 oktober. Derbyt slutade med förlust, 24–30, och det var framför allt den dåliga starten på matchen som gjorde att Hjo-laget ganska bekvämt kunde segla ifrån till två derbypoäng. Det fanns dock en viss nerv i slutet av den andra halvleken, men för många tekniska fel sänkte HVT den gången. Topplag I dag kommer HK Countrys B-lag HKC 78 till Sparbankshallen. HKC 78 leder serien efter fem omgångar och har spelat ihop 9 poäng på fem omgångar (fyra vinster, en oavgjord match). Laget vann senast mot Hammarö med 34–22 och har bland annat förre HVT-spelaren Elis Lindström i laget. B-lagsseger Under A-lagets uppehåll har å andra sidan B-laget fått spela. Efter tre raka förluster vann division 4-gänget mot IFK Mullsjö under helgen som gick med 28–25. Dessförinnan spelade HVT jämnt (förlust med 26–30) med Skara HK:s A-lag inför 395 åskådare. Välkommen till Sparbankshallen! HV Tidaholm – HK Guldkroken 24–30 (9–12) Mål HVT: John Gård 7, Linus Gustafsson 4, Martin Ström 4, Linus Skoog 3, Vincent Wänerstig 2, Anton Wäring, Marcus Forsell, Filip Johansson, Jakob Johansson. IF HV Tidaholm 81 17 nov 2023 0kommentarer